Op 6 juli 2013 werd aflevering nul van Concerto Radio online gezet. Een tweewekelijkse podcast van anderhalf uur met nieuwe muziekontdekkingen uit de Amsterdamse platenzaak Concerto. Check iTunes, Google Podcasts, TuneIn, Sticther of MixCloud.

Al snel maakte de podcast de overstap naar de radio. Sinds 18 april 2014 is Concerto Radio elke vrijdagavond van 7 tot 8 te beluisteren op PinguinRadio; het grootste online indieradiostation van Europa.

Concerto Radio ging hierbij van tweewekelijks anderhalf uur naar wekelijks een uur. Met de Concerto Klassieker en Concerto Instore kreeg de uitzending twee vaste items; een klassieke plaat en een optreden op het podium in de winkel.

Mijn kleine studio die ik had opgebouwd sinds mijn jeugdjaren bij de lokale omroep breidde langzaam uit tot een fijne podcasstudio boven Concerto. In 1990 was ik mijn journalistieke loopbaan als scholier begonnen bij de lokale omroep uit mijn geboortedorp. Nieuwsberichten schrijven, nieuws- en sportprogramma’s presenteren tot diverse muziekprogramma’s. Ik wilde bij Langs de Lijn, Hit Radio Veronica en de VPRO op Hilversum 3. Ze mogen mij nog steeds bellen, alledrie.